Pohjanmaan Ekonomitoimisto Oy haki asiakaspalvelupäällikköä riveihinsä keväällä 2014. Yritys kuuluu Suomen 20 suurimman tilitoimiston joukkoon ja vaatimustaso haetun henkilön ammattitaidosta oli korkealla. Yrittäjä Pentti Lahti kertoo päättäneensä ulkoistaa rekrytoinnin sekä laadullisista että käytännöllisistä syistä:

”Tämä oli meidän ensimmäinen alusta loppuun saakka ulkoistettu rekrytointiprosessimme – mutta ei taatusti viimeinen. On vaikeaa löytää oikeanlaista henkilöä itse eikä epäonnistumisiin ole varaa.  Kirjanpitoalan vaikeus on siinä, että kokeneet ammattilaiset eivät helposti vaihda työpaikkaa, liikkuvuus on huono. Kirjanpitäjän homma on erittäin vaativaa ja näin ollen meillä on rekrytoinnissa aivan erityisiä haasteita löytää paineensietokykyisiä, osaavia ja aikaansaavia tekijöitä.”

Pohjanmaan Ekonomitoimisto on vuosien varrella kasvanut vauhdilla ja kokemusta myös itse tehdyistä rekrytoinneista on yrityksessä runsaasti. Lahti kertoo historian opettaneen häntä tekemään rekrytoinnit tehokkaammin käyttämällä ammattilaisen palveluita.

”Ei tässä kiireessä ja kasvuhulinassa ole mitenkään aikaa tehdä itse rekrytointeja perusteellisesti.  Kun tulee paljon hakemuksia, oma kyky ei välttämättä riitä löytämään joukosta oikeanlaista ihmistä ja prosessi jää pinnalliseksi.”

”Tuomolla oli rekrytoinnissa erilainen tekniikka mitä meillä, hän on selvästi alan asiantuntija.  Hän kävi ison hakijamäärän huolellisesti läpi, teki taustatutkimukset hyvin ja prosessin edetessä kävi tarvittavilta osin kertomassa tuloksista. Minä säästin hirvittävän paljon aikaa koska meille jäi vain viimeinen haastattelu. Tuomolla oli myös hyvät perusteet miksi juuri kyseiset hakijat kannatti ottaa loppuhaastatteluun. Itse en välttämättä olisi tullut ajatelleeksi kaikkea.”

”Olemme jo päättäneet käyttää Lakeusrekryn palveluita uudelleen. Myös siitä on keskusteltu, että voisimme hyödyntää Lakeusrekryn muitakin palveluita olemassa olevan henkilöstön kehittämiseen mm. testauksen ja konsultoinnin osalta.”

Takaisin asiakastarinoihin Seuraava