LakeusRekry.fi

Asiakastarinat

Pohjanmaan Ekonomitoimisto

POHJANMAAN EKONOMITOIMISTO OY haki asiakaspalvelupäällikköä riveihinsä keväällä 2014. Yritys kuuluu Suomen 20 suurimman tilitoimiston joukkoon ja vaatimustaso haetun henkilön ammattitaidosta oli korkealla. Yrittäjä Pentti Lahti kertoo päättäneensä ulkoistaa rekrytoinnin sekä laadullisista että käytännöllisistä syistä:

”Tämä oli meidän ensimmäinen alusta loppuun saakka ulkoistettu rekrytointiprosessimme – mutta ei taatusti viimeinen. On vaikeaa löytää oikeanlaista henkilöä itse eikä epäonnistumisiin ole varaa. Kirjanpitoalan vaikeus on siinä, että kokeneet ammattilaiset eivät helposti vaihda työpaikkaa, liikkuvuus on huono. Kirjanpitäjän homma on erittäin vaativaa ja näin ollen meillä on rekrytoinnissa aivan erityisiä haasteita löytää paineensietokykyisiä, osaavia ja aikaansaavia tekijöitä.”

Pohjanmaan Ekonomitoimisto on vuosien varrella kasvanut vauhdilla ja kokemusta myös itse tehdyistä rekrytoinneista on yrityksessä runsaasti. Lahti kertoo historian opettaneen häntä tekemään rekrytoinnit tehokkaammin käyttämällä ammattilaisen palveluita.

”Ei tässä kiireessä ja kasvuhulinassa ole mitenkään aikaa tehdä itse rekrytointeja perusteellisesti. Kun tulee paljon hakemuksia, oma kyky ei välttämättä riitä löytämään joukosta oikeanlaista ihmistä ja prosessi jää pinnalliseksi.”

”Tuomolla oli rekrytoinnissa erilainen tekniikka mitä meillä, hän on selvästi alan asiantuntija. Hän kävi ison hakijamäärän huolellisesti läpi, teki taustatutkimukset hyvin ja prosessin edetessä kävi tarvittavilta osin kertomassa tuloksista. Minä säästin hirvittävän paljon aikaa koska meille jäi vain viimeinen haastattelu. Tuomolla oli myös hyvät perusteet miksi juuri kyseiset hakijat kannatti ottaa loppuhaastatteluun. Itse en välttämättä olisi tullut ajatelleeksi kaikkea.”

”Olemme jo päättäneet käyttää Lakeusrekryn palveluita uudelleen. Myös siitä on keskusteltu, että voisimme hyödyntää Lakeusrekryn muitakin palveluita olemassa olevan henkilöstön kehittämiseen mm. testauksen ja konsultoinnin osalta.”

Lue lisää »


LAKEA

LAKEA OY on isännöintiin, vuokra-asumiseen ja rakennuttamiseen erikoistunut yritys, jonka omistajina on 15 pohjalaista kuntaa. Sillä on toimipisteitä Seinäjoen lisäksi Vaasassa, Kokkolassa ja Jyväskylässä. Lähes neljän vuosikymmenen aikana yhtiö on rakennuttanut tuhansia kohteita ja ammattitaidon karttuessa se on lisännyt tarjontaansa myös uusia asumisen palveluita kuten mm. erityisryhmille tarkoitetut palvelutalot. Lakean tarinaan kuuluu lukuisia fuusioita, kokonainen nippu nimenmuutoksia ja uusia käänteitä; kaikki ne yhdessä ovat jalostaneet yhtiöstä yhden Pohjanmaan johtavista rakentamisen ja asumisen alan osaajista.

Lakeusrekry on ollut osaltaan vahvasti tukemassa Lakean kasvua. Rekrytointeja on tehty tähän mennessä jo yhdeksän kappaletta. Lakean toimitusjohtaja Keijo Ullakko kertoo pitkäjänteisen yhteistyön sujuneen jouhevasti:

”Yhteistyö on ollut erittäin toimivaa. Rekrytointiasiantuntija Tuomo Ojala perehtyi tarkasti siihen, mitä olemme hakemassa ja prosessin myötä hän oppi tuntemaan yrityksemme toimintatavat. Jo rekrytoinnin alkuvaiheessa hän pystyi tehokkaasti haravoimaan potentiaaliset hakijat joukosta ja me saimme loppuhaastatteluissa keskittyä vain parhaisiin ehdokkaisiin.”

Kuten monilla yrityksillä, myös Lakealla on haasteita oikeanlaisen työvoiman löytämisessä.

”Meidän alallamme työvoiman saatavuus ei ole kovin hyvä. Yleensä pelkkä lehti-ilmoitus ei riitä, vaan tulokseen pääseminen edellyttää aktiivista yhteydenottoa potentiaalisiin henkilöihin. Tarjontaa on hyvin vähän – siksi rekrytointi vaatii erityisosaamista.”

Isoissa ja pienissä yrityksissä on usein samankaltaisia paineita rekrytoinnin onnistumisen suhteen. Riippumatta yrityksen koosta, samat seikat nousevat usein esille.

”Aika- ja resurssipula tulevat nopeasti meilläkin vastaan. Jos rekrytoinnin haluaa hoitaa hyvin, se vie suuren osan työajasta. Työn määrään nähden rekrytoinnin ulkoistaminen on erinomainen sijoitus ja tällaisen pienemmän paikallisen rekrytointiyrityksen käyttäminen on osoittautunut toimivaksi ratkaisuksi. Tulemme varmasti käyttämään Lakeusrekryn palveluita jatkossakin”.

Lue lisää »


Vaasan Sport

VAASAN SPORT harjoittaa jääkiekon kilpailutoimintaa Vaasassa ja ylläpitää miesten edustusjääkiekkojoukkuetta ja juniorijoukkueita. Sport pelaa jääkiekon SM-liigaa kaudella 2014-2015.

Lakeusrekry Oy toteutti Vaasan Sportille kokonaisvaltaisen rekrytoinnin keväällä 2014. Sportin toimitusjohtaja Jyrki Niemi kertoo halunneensa tehdä tärkeän rekrytoinnin ammattimaisesti ja asiantuntija-apua käyttäen.

”Ulkopuolisen rekrytointiasiantuntijan käyttäminen oli meille uusi asia, mutta halusimme kehittyä ammattimaisena organisaationa ja juuri se on ammattimaista, että uskaltaa luottaa asiantuntijaan tällaisessa asiassa. Yhteistyökumppanimme suositteli Lakeusrekryä ja siitä se sitten lähti.”

”Suurin haaste alallamme on, että työ on hyvin kausiluontoista. Se on välillä niin hektistä ettemme ehdi paneutua asioihin tarpeeksi huolellisesti. Olemme kasvava yritys, mutta emme vielä siinä vahvuudessa että pystyisimme hoitamaan rekrytoinnit itse. Meiltä puuttui jalkoja ja käsiä – ja juuri siinä Lakeusrekry auttoi meitä.”

”Yhteistyö oli asiantuntevaa ja ammattimaista – alusta lähtien tuntui, että nyt ollaan samalla aaltopituudella. Suunnittelimme yhden työntekijän palkkaamista, mutta saimme niin monta potentiaalista ehdokasta että päädyimme palkkaamaan kaksi! Tämän lisäksi vielä kolmas henkilö odottaa jatkotoimenpiteitä. Alkumetrit näyttävät oikein hyviltä ja työntekijät ovat osaavia. Lisäetuna prosessissa on se, että kanssakäyminen Lakeusrekryn kanssa on jatkunut, saamme helposti tukea ja vastauksia kysymyksiin.”

”Nyt kun olemme päässeet alkuun ja kehittäneet organisaatiota ammattimaisempaan suuntaan, olemme huomanneet avun tarpeita muillakin osa-alueilla. Lakeusrekryllä on valmiit kytkökset moneen suuntaan, mikä on suuri etu kun etsimme ratkaisuja. Kehittyminen on lähtenyt liikkeelle siitä, että hyväksymme ja ymmärrämme rajallisuutemme. Kiireen keskellä on hyvä tajuta ettemme voi olla aivan kaikessa hyviä. Nyt meillä on yhteistyökumppani, joka voi auttaa meitä kokonaisvaltaisesti myös jatkossa.”

”Suosittelen ehdottomasti Lakeusrekryä myös muille yrityksille!” – Jyrki Niemi, toimitusjohtaja.

Lue lisää »


Lakeuden Ympäristöhuolto

LAKEUDEN YMPÄRISTÖHUOLTO OY on pohjalainen perheyritys, joka on erikoistunut nykyaikaiseen jätehuoltoon ja kierrätykseen. Yritys tarjoaa kokonaisvaltaista jätehuoltoa yrityksille, kaupalle, teollisuudelle ja rakennustoiminnalle. Kokemusta ympäristöhuoltopalveluista on jo 30 vuoden ajalta ja yrityksessä työskentelee 25 ammattihenkilöä.

Lakeuden Ympäristöhuolto haki Lakeusrekryn avulla tiimiinsä logistiikkapäällikköä. Uuden henkilön tehtävänä oli vastata kuljetussuunnittelusta, päivittäisestä ajojärjestelystä sekä toimia n. 15 henkilön esimiehenä.

Hallintopäällikkö Katja Jänisoja kertoo rekrytoinnin eri vaiheista seuraavasti:

”Me haimme tiimin jäsentä ja logistiikkapuolen esimiestä, henkilöä joka ensisijaisesti sopi porukkaamme. Oikeanlaisen persoonan löytäminen oli todella tärkeää. Alustimme prosessin hyvin ja kävimme paljon keskustelua etukäteen Lakeusrekryn Tuomo Ojalan kanssa. Halusimme myös omalta osaltamme varmistaa, että Tuomo ymmärtää tarkalleen mitä olemme hakemassa ja se toive kävi toteen. Tuomosta huomasi että hänellä on hyvä ammattitaito ja kyky nähdä olennainen, hänellä oli valtavan hyvä ymmärrys siitä millainen persoona meille sopii.”

”Meillä oli muutamia epäonnistuneita rekrytointeja taustalla ja sitä kautta todella kovat paineet onnistua. Alusta asti oli kuitenkin varma olo siitä, että rekrytointi on hyvissä käsissä. Tuomo kertoi reilusti tilannetietoja eikä tullut kertaakaan oloa, että tässä yritetään väkisin löytää joku.”

”Yhteistyö rekrytointiyrityksen ja asiakasyrityksen kanssa on kaiken A ja O ja kyllä asiakkaallakin on prosessissa iso vastuu. Vuoropuhelua ja molemminpuolista ymmärrystä täytyy olla. Lakeusrekryn puolelta tarpeitamme kuunneltiin hyvin.”

”Valinta oli loppuvaiheessa todella vaikea ja kuuntelimme myös Tuomon ehdotusta. Valinta meni nappiin ja henkilö on meillä edelleen töissä 2 vuoden jälkeen. Varmasti olisimme valmiita käyttämään Lakeusrekryn palveluita uudelleenkin.”

Lue lisää »


Avoimet työpaikat